EVITA V 500 - NIA 6021

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 


Målgrupper og anvendelsesområde

 

Tilbage til top


Definitioner

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

EVITA V500

Håndtering af de forskellige dele til EVITA-respiratoren mht. rengøring og tjek.

Expiratorsiske del: Skal rengøres min. hver 7. dag og skiftes/rengøres altid mellem hver patient. Kan skilles ad i 4 dele og vaskes i vaskemaskine og tørres i tørreskabet.

Inspiratorisk del: Denne del er forbeholdt medicoteknikkeren og må ikke frakobles respiratoren - dvs. denne skal ikke rengøres.

Flowsensor: Skal rengøres min. hver 7.dag og rengøres/skiftes altid mellem hver patient. Skal lægges i bøtten (på uren side) i skyllerummet, hvor de bliver rengjort med 70% sprit i intervallet 10-60 min.

Nebulizer: Skal rengøres 1 x dagligt. Kan skilles ad i 3 dele, som alle kan gå i vaskemaskinen og derefter i tørreskab.

Siliconeslangen til nebulizeren er IKKE éngangs, men skal aftørres med en spritklud (blå desinfektionsklud). Samme slange kan bruges under hele patientens indlæggelse - skiftes kun mellem hver patient.

Husk KUN ved brug af nebulizer skal der påsættes bakteriefilter på respiratoren, som skiftes min. 1 x i hver vagt og ved behov (gr. fugt i filteret).

CO2-sensor: Aftørres med rengøringsklud (grønne klude) og/eller desinfektionsklud (blå klude) og skal forblive siddende på respiratoren i holderen når den ikke er i brug. Sensoren må IKKE vaskes i vaskemaskine.

Slanger: Respiratorslanger og fugterkammer skiftes min. hver 7. dag. Husk dato på fugter.

NIV-masker: Er éngangsmateriale og skal kasseres efter brug og mellem hver patient

Derudover skal respiratoren dagligt rengøres udvendig, dvs. aftørres med en fugtig klud og om nødvendig med desinfektionsklud ved synlig forurening med blod, sekreter osv. Skærmen må KUN rengøres med de grønne klude.

Når respiratoren ikke er i brug sættes der en plasticpose hen over respiratoren og slanger, fugter, steril vand lægges klar, men påmonteres ikke før brug.

HUSK NÅR I HAR SKIFTET OG RENGJORT RESPIRATOREN AT DOKUMENTERE DET i stuecheck.

System/apparat/slange tjek:Når respiratoren opstartes er det vigtigt at udføre system/apparat/slange tjek og vælge hvilken type slangesæt, der er påsat. Slangesættet sættes til ”dobbelt opvarmet”.

Ved systemtjek bliver I spurgt ind til om I vil tjekke gasforsyningssensorer, hvilket tager ca. 3 min. Dette er kun nødvendigt at udføre hver 3. måned, men hvis I ikke absolut står i en akut situation, hvor det hele skal gå lidt hurtigt, så udfør tjekket af gasforsyningssensorerne for en sikkerheds skyld, så vi ikke risikerer, at de 3 måneder overskrides.

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 

Tilbage til top


Bilag

 Billede1.jpg

Billede2.jpg

Billede3.jpg

Billede4.jpg

Billede5.jpg

 

Tilbage til top