Ambulant kontrol på Færøerne

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

Målgruppe:

Læger, ambulatoriesygeplejersker og sekretærer på Respirationscenter Øst, som er involveret i organisation og gennemførsel af ambulante behandlingskontroller på Færøerne.

Anvendelsesområde:  

Tilbage til top


Definitioner

Det årlige besøg på Færøerne mhp behandlingskontrol, aftalt ved samarbejdsaftale af 1. januar 2018, planlægges som udgangspunkt i september måned.

Besøget varetages af en RCØ-læge og en ambulatoriesygeplejerske.

Færøerne mappen: Ringbind, der står på ambulatorie sygeplejekontoret. I denne mappe findes diverse lister over de færøske patienter samt ansøgningsskemaer til respiratorisk udstyr til færøske patienter.

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Planlæggelse før besøg på Færøerne:

Praktiske forhold, der skal arrangeres før rejsen:

I juni måned kontaktes en af de to sekretærer på børneafdelingen på Færøerne (###NAVN### ###EMAIL###,  eller ###NAVN###n, ###EMAIL###,) mhp. koordinering af patientindkaldelser og bookning af hotel samt fly, mm.

I August/september - senest ugen før afrejse, skal der pakkes udstyr, der skal bruges ifm. med de ambulante kontroller på Færøerne. Det skal ligeledes arrangeres, at alle de relevante papirer mm. er udskrevet.

 

Besøg på Færøerne:

Som udgangspunkt skal besøget vare 5 dage, hvor dag 1 og dag 5 er rejsedage. Afhængig af patientantal er det som regel dag 2 og dag 3, hvor der er ambulante kontroller på børneafdeling på Landssygehuset i Torshavn. Dag 4 er forbeholdt hjemmebesøg. Hvis det kan lades sig gøre ift. patientantallet på dag 2 og 3, så kan hjemmebesøgene også lægges i slutningen af dag 2 og 3, hvorved dag 4 frigives som en bufferdag til uforudsete opgaver.

De ambulante behandlingskontroller varer 45 min. Behandlinger omfatter sekretmanagement med mundsug, dagcpap og hostemaskine, respirationsunderstøttende behandlinger med autocpap, ASV eller NIV samt invasiv respiratorbehandling. 

Under konsultation og hjemmebesøg skal følgende foretages:

 

Praktiske forhold under rejsen:

Transport:

Kost og logi:

 

Efter besøg på Færøerne:

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Afsnitsledelsen på RCØ er ansvarlig for at vejledningen implementeres i afsnittet og at det relevante sundhedsfaglige personale har kendskab til og anvender denne i praksis.

Afsnitsledelse har ansvar for opdatering af instruks i forhold til evt. ændringer i samarbejdsaftalen. 

Det sundhedsfaglige personale har ansvaret for at der dokumenteres efter retningslinjerne i SP

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Bilag

###FOLDER###

 

 

 

 

Tilbage til top