Intravitreale injektioner, Bornholms hospital

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Definitioner

Fremgangsmåde

Praktisk information:

De intravitreale injektioner gives på Bornholms Hospital (BOH) af læger ansat ved Afdeling for Øjensygdomme, Rigshospitalet-Glostrup, assisteret af oplærte sygeplejersker, der er ansat på Medicinsk Ambulatorium (MEAM) på BOH.

Injektionerne fortages på Medicinsk Ambulatorium i rum 2, og kontrol-programmet kører sideløbende i rum 1. På stuen er alle nødvendige remedier til stede, og injektionerne følger samme retningslinjer som for behandlingerne på RH-Glostrup.

Inden din første injektionsdag på Bornholm bedes du kontakte sekretær på tlf. ###TELEFON### ift. tøj- og handskestørrelse, så det ligger klar til dig ved ankomst til Medicinsk Ambulatorium, rum 2.

Ved sygdom:

Ved sygdom kontaktes ###NAVN### hurtigst muligt på tlf. ###TELEFON###. I tvivlstilfælde kontaktes Javad på tlf.###TELEFON###. Bliver du syg i weekenden op til en injektionsdag om mandagen, kontaktes vagthavende på Ø34 på tlf. ###TELEFON###, således at der kan laves de nødvendige ændringer så hurtigt som muligt.

Transport:

Du flyver fra Københavns Lufthavn til Bornholms Lufthavn i Rønne med DAT. Billetten modtager du fra Rejsekontoret på din arbejdsmail.

Oftest afgår flyet fra Københavns Lufthavn kl 7.30. Ved ankomst til Bornholms Lufthavn venter taxierne ud ved parkeringspladsen. Spørg efter den taxa, der kører til hospitalet, og oplys dit navn. Flyet retur til København afgår oftest omkring kl 17.05, og taxaen fra BOH til lufthavnen afgår 45 min. før forventet afgang.

Ved problemer som f.eks. forsinket fly eller ændring af afgangene kontaktes sekretær på tlf. ###TELEFON###. Kan man ikke komme i kontakt med lægesekretæren, kontaktes Rejsekontoret på tlf. ###TELEFON###. Ved akut behov for ændringer udenfor kontortid kan man kontakte DAT på hotline ###TELEFON###.

Løn:

Ved tjeneste på BOH aflønnes du for arbejdstiden fra ”dør-til-dør”, dvs. fra du forlader dit hjem om morgenen, og til du er hjemme igen. Efter endt vagt bedes du sende en mail til Pia Witthøft, hvor det aktuelle tidsforbug for vagten bliver opdateret på vagtplanen.

På injektionsdagen:

Din primære opgave er at foretage intravitreale injektioner af de for-bookede patienter.

Dog er der beregnet plads i programmet til at et vist antal patienter fra kontrol-programmet også kan modtage behandling på dagen. Dette prioriteres særligt, hvis patienten har pårørende med til kontrollen, der også bør være med ved behandlingen, hvis patienten er kommet til kontrol med Falck eller lignende, eller hvis tilstanden ved dagens kontrol kræver umiddelbart behandlingsbehov uden forsinkelse.

Kontrol-programmet foregår telemedicinsk ved enten screeningslæge eller – sygeplejerske fra Medicinsk retina team på RH-Glostrup. Ved tvivlsspørgsmål på dagen kan supervisor kontaktes på tlf. ###TELEFON###.

Der kan i løbet af kontrolprogrammet opstå behov for at en enkelt patient enten skal undersøges i spaltelampen, have foretaget synsfelt for hånd eller anden form for assistance. I den forbindelse kan du blive bedt om at hjælpe til og herefter konferere med supervisor vedr. den fremtidige plan.

Komplikationer ved injektion:

Skulle der ved den intravitreale injektion opstå komplikationer i form af helt eller delvist synstab, tab af farvesyn eller andet måles straks IOP med iCare. Herefter konfereres med supervisor på RH-Glostrup, og der lægges en plan for den videre behandling efter gældende retningslinjer. Der er ikke for nuværende mulighed eller remedier til stede, der muliggør akut paracentese. Det vil i så fald dreje sig om enten medicinsk behandling eller alternativt, behandling på RH-Glostrup.

Øvrige informationer:

Du skal selv medbringe egnet fodtøj.

Omklædning foretages i Medicinsk Ambulatorium.

Frokost kan købes i kantinen på BOH.

Ved check-in i Københavns Lufthavn kan fast track i security-køen benyttes, da det drejer sig om en indenrigsrejse. Check-in online og scan stregkoden ved indgangen.

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag