Nødprocedure ved rekvirering til mikrobiologi

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag

Formål

Denne nødprocedure skal give et fælles regionalt grundlag for ensartet procedure ved nedbrud på mikrobiologisystemet. Formålet er at give kliniske medarbejdere en tilgængelig og ensartet instruks, når mikrobiologi undergår et delvist eller komplet nedbrud i en kortere eller længere periode. 

Målgrupper og anvendelsesområde

Målgruppen er det sundhedsfaglige personale i Region Hovedstaden (undtagen Rigshospitalet), der dels indirekte anvender mikrobiologi ved at rekvirere mikrobiologiske undersøgelser gennem Sundhedsplatformen (SP) eller LABKA II eller direkte anvender WWBakt til rekvirering af kontrolprøver. Mikrobiologisystemet leverer svar på mikrobiologiske undersøgelser til SP.

Definitioner

ADBakt: Laboratorieinformationssystem (LIS), der bruges i mikrobiologiske laboratorier. 

Ansvarshavende personale: Personale der, jf. de lokale nødprocedurer, er ansvarlige for at tjekke driftsstatus og kontakte CIMT, hvis det vurderes nødvendigt. 

Nødblanket: Et printet skema, der anvendes til at rekvirere analyser af mikrobiologiske prøver i tilfælde af systemnedbrud. 

Sundhedsplatformen (herefter SP): Er en klinisk arbejdsplads til patientoverblik, registrering af patientaktiviteter, såsom indlæggelser, udskrivninger, registrering af diagnoser og ydelser, m.m.

WWBakt: Er en webbaseret overbygning til det mikrobiologiske laboratoriesystem ADBakt.

Tilbage til top

Fremgangsmåde

Husk altid at være opdateret på de lokale nødprocedurer. 

Alle afdelinger bør have printede versioner af nødblanketter til rekvirering af mikrobiologiske prøver.

Nødblanket til KMA Herlev anvendes af: Herlev-Gentofte, Nordsjælland, Psykiatrien. 

Nødblanket til KMA Hvidovre anvendes af: Amager-Hvidovre, Bispebjerg-Frederiksberg, Bornholm, Rigshospitalet Medicinsk Center på Glostrup matriklen, Psykiatrien.

Se under bilag 1 og 2 for nødblanketter.

###TABEL_1###

 

Tilbage til top

Ansvar og organisering

  • Virksomhedens/hospitalets direktion er ansvarlige for at formidle nødproceduren til de relevante afdelinger. De er ligeledes ansvarlige for, at der på de relevante afdelinger udfærdiges, henvises til eller indsættes lokale tilføjelser om nødprocedurer for rekvirering af mikrobiologiprøver.
  • Ledelsen i centre, afdelinger og klinikker er ansvarlige for, at nødprocedurerne bliver implementeret.

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag