Ismaskiner, rengøring og brug, Infektionshygiejnisk vejledning

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

 

Forhindre overførsel af sygdomsfremkaldende mikroorganismer fra isterninger til ismaskiner

Tilbage til top

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Alle personalegrupper, der betjener ismaskiner

Tilbage til top

 

Definitioner

 

Fremgangsmåde

  • Kun personale må betjene ismaskinen
  • Der udføres håndhygiejne før der tages is fra maskinen
  • Låget til ismaskinen skal lukkes efter brug
  • Isskovl, der placeres i beholder, skal benyttes
  • Isskovl må aldrig efterlades i ismagasinet
  • Isskovl og beholder skal vaskes dagligt ved minimum 80º C
  • Ismaskinen må ikke anvendes til nedkøling af fødevarer

Ugentlig rengøring af ismaskinen

Når ismaskinen rengøres bæres engangshandsker som værnemiddel

  • Isen kasseres
  • Ismaskinen vaskes med rene klude i varmt vand tilsat et opvaskemiddel
  • Sider, bund og loft i ismagasinet vaskes af
  • De isdannende dele må ikke berøres
  • Ismaskinen vaskes af udvendigt på de tilgængelige sider
  • Til sidst vaskes maskinen grundigt i rent vand uden opvaskemiddel og tørres
  • Rengøringen dokumenteres i Egenkontrol program for afdelingskøkkener, infektionshygiejnisk vejledning

 

Periodisk afkalkning og teknisk service

Facility Management Afdelingen efterser og afkalker ismaskinen med faste tidsintervaller, dette dokumenteres

Ved Fødevareregionens årlige besøg kontrolleres maskinen visuelt for kalk og vedligeholdelse

Tilbage til top

 

Ansvar og organisering

 

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Bilag