- Kun personale må betjene ismaskinen
- Der udføres håndhygiejne før der tages is fra maskinen
- Låget til ismaskinen skal lukkes efter brug
- Isskovl, der placeres i beholder, skal benyttes
- Isskovl må aldrig efterlades i ismagasinet
- Isskovl og beholder skal vaskes dagligt ved minimum 80º C
- Ismaskinen må ikke anvendes til nedkøling af fødevarer
Ugentlig rengøring af ismaskinen
Når ismaskinen rengøres bæres engangshandsker som værnemiddel
- Isen kasseres
- Ismaskinen vaskes med rene klude i varmt vand tilsat et opvaskemiddel
- Sider, bund og loft i ismagasinet vaskes af
- De isdannende dele må ikke berøres
- Ismaskinen vaskes af udvendigt på de tilgængelige sider
- Til sidst vaskes maskinen grundigt i rent vand uden opvaskemiddel og tørres
- Rengøringen dokumenteres i Egenkontrol program for afdelingskøkkener, infektionshygiejnisk vejledning
Periodisk afkalkning og teknisk service
Facility Management Afdelingen efterser og afkalker ismaskinen med faste tidsintervaller, dette dokumenteres
Ved Fødevareregionens årlige besøg kontrolleres maskinen visuelt for kalk og vedligeholdelse
Tilbage til top