Udeblivelser fra ambulante undersøgelser af gravide

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

 Gravide i forløb på NOH, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling

Tilbage til top


Definitioner

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Ambulatorium for Gravide:

Lægeundersøgelse:

1.udeblivelse:                  

Læge eller so.su. undersøger om den gravide har aborteret, født eller er indlagt samt om adressen er korrekt. Hvis den gravide er en risikogravid ringes hun op, for at sikre at der ikke er tale om en misforståelse og for samtidig at tilbyde ny tid.

Hvis den gravide ikke træffes eller ikke er en risikogravid, gives der besked til sekretær om at sende en ny tid

2.udeblivelse:                  

Samme procedure som ved 1.udeblivelse. Dog ringes den gravide op uanset om der er tale om en risikograviditet.

Hvis den gravide ikke træffes, gives der besked til sekretær om at sende en ny tid.

Hvis der er tale om en risikopatient og den gravide ikke træffes vurderes det, om der er behov for at gøre yderligere forsøg på at få kontakt (som ved 3.udeblivelse).

3.udeblivelse:                   

Samme procedure som ved 2.udeblivelse. Hvis den gravide ikke træffes overgives cpr.nr. til vicechefjordemoder Mille Sundquist, som undersøger om der er andre muligheder for at opnå kontakt med den gravide – herunder anbefalet brev m.m.

 

Nakkefoldskanning:       

Hvis der er tale om en risikopatient, så ringer sekretær eller sonograf den gravide op for at sikre, at der ikke er tale om en misforståelse og for samtidig at tilbyde en ny tid.

Hvis den gravide ikke træffes, gøres ikke yderligere.

 

Gennemskanning:          

Hvis der er tale om en risikopatient, så ringer sekretær eller sonograf  den gravide op for at sikre at der ikke er tale om en misforståelse og for samtidig at tilbyde en ny tid.

Hvis den gravide ikke træffes, gøres ikke yderligere.

 

 

Jordemoderkonsultation:

1.udeblivelse:                  

Jordemoderen undersøger om den gravide har aborteret, født eller er indlagt, hvis pt. fortsat er gravid kontakter jordemoderen patienten og aftaler ny tid.

Såfremt jordemoderen ikke kan få fat i patienten, gives besked til sekretariatet i Ambulatorium for Gravide via mailen ###EMAIL### med besked om at sende en ny tid.

 

2.udeblivelse:                  

Som ved 1. udeblivelse. Hvis der er tale om en risikopatient vurderes det, om der er behov for at gøre yderligere forsøg på at få kontakt.

3.udeblivelse:                   

Samme procedure som ved 2.udeblivelse. Hvis den gravide ikke træffes overgives cpr.nr. til vicechefjordemoder Mille Sundquist, som undersøger, hvad der kan ligge til grund for udeblivelserne og om der er andre muligheder for at opnå kontakt med den gravide – herunder anbefalet brev m.m.

 

Akutmodtagelse for Gravide:

OGTT:

1.udeblivelse:

So.su. . undersøger om den gravide har aborteret, født eller er indlagt. Hvis ikke sendes der en ny tid.

2.udeblivelse:

So.su. . undersøger om den gravide har aborteret, født eller er indlagt. Den gravide ringes op, for at sikre, at der ikke er tale om en misforståelse og at hun har forstået baggrunden for at undersøgelsen anbefales. Tilbydes samtidig en ny tid.

3.udeblivelse:

Hvis der er tale om en højrisikopatient vurderes det sammen med læge, om der er behov for at gøre yderligere forsøg på at få kontakt. Hvis ikke noteres det i journalen at den gravide er udeblevet for 3. gang og ikke indkaldes yderligere

 

Da der altid er tale om risikopatienter gælder følgende:

Jordemoderen undersøger om den gravide har aborteret, født eller er indlagt. Hvis dette ikke er tilfældet, ringes den gravide op, for at sikre at der ikke er tale om en misforståelse og, afhængig af årsagen til aftalen, at sikre at den gravide får en ny aftale snarest, evt. samme dag.

Hvis den gravide ikke træffes efter flere forsøg på kontakt, overgives opgaven til det næste vagthold. Hvis muligt overgives cpr-nummer til vicechefjordemoder Susanne Mikkelsen, som undersøger, hvad der kan ligge til grund for udeblivelserne, og om der er andre muligheder for at opnå kontakt med den gravide – herunder anbefalet brev m.m.

 

Generelt:

Hvis der er bestilt tolk til undersøgelsen, og kvinden udebliver, kontaktes kvinden via tolken i den planlagte konsultationstid.

Hvis den gravide udebliver fra undersøgelser (jdm/UL/læge/AMG) gælder følgende:

3.udeblivelse:                  

Det undersøges om den gravide har aborteret, født eller er indlagt. Hvis dette ikke er tilfældet ringes den gravide op, for at sikre at der ikke er tale om en misforståelse og for samtidig at tilbyde ny tider.

Hvis den gravide ikke træffes, og der er tale om en risikopatient, vurderes det, om der er behov for at gøre yderligere forsøg på at få kontakt. Den gravides cpr-nummer overgives til vicechefjordemoder Mille Sundquist, som undersøger, om der er andre muligheder for at opnå kontakt med den gravide – herunder anbefalet brev m.m. Evt. kan egen læge kontaktes for at gøre opmærksom på problemstillingen

 

Dokumentation:

I SP (Sundhedsplatformen) noterer læge/so.su./jordemoder:

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Vicechefjordemoder ###NAVN###

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top