Oprettelse af delestillingsfunktioner for seniorforskere og postdocs ved Herlev og Gentofte Hospital

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

 

At fastlægge overordnede rammer for oprettelse af en intern delestillingsfunktion for de pågældende videnskabelige medarbejdere samt at give Herlev og Gentofte Hospital mulighed for at udvikle og tilpasse regelsættet til behovene på hospitalet, på de enkelte fagområder og i de enkelte ansættelsessituationer.

Tilbage til top

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Ansatte med tidsubegrænset fast hovedansættelse på Herlev og Gentofte Hospital.

Tilbage til top

Definitioner

Delestilling. Funktionerne er tidsbegrænsede (2-5-årige), og kan i almindelighed ikke forlænges. Til stillingerne knyttes 20% - 50% forskningsret og - pligt og højst 80% - 50% klinisk arbejde eller anden beskæftigelse i virksomheden. Funktionerne kan besættes med fastansatte speciallæger, kliniske sygeplejespecialister eller sundhedspersonale med lignende baggrund (f.eks. biokemiker, farmaceut, civilingeniør) med samtidig fast tidsubegrænset hovedansættelse på Herlev og Gentofte Hospital. I særlige tilfælde kan ansættes udefrakommende personer, dette dog først efter særskilt forudgående aftale med Hospitalsdirektionen.

Postdoc. Ansættelse som postdoc forudsætter kvalifikationer på ph.d.-niveau. Stillingsindholdet omfatter forskning, undervisning, og evt. i begrænset omfang varetagelse af andre opgaver, der kan variere over tid. Der skal gives mulighed for supervision fra seniorforsker/lektor eller professor og for pædagogisk opkvalificering (undervisning, projektvejledning).

Seniorforsker. Ansættelse som seniorforsker forudsætter forskningsmæssige kvalifikationer svarende til det niveau, der kan opnås på grundlag af en tilfredsstillende gennemført ansættelsesperiode som postdoc eller tilsvarende kvalifikationer. Hovedopgaven er forskning (herunder forpligtelse til publicering/formidling), samt undervisning i et vist omfang. Hertil kommer evt. forskningsledelse, supervisionsopgaver (herunder ph.d.- og evt. postdoc-vejledning) samt evt. bedømmelsesarbejde. Stillingen kan tjene til opkvalificering med henblik på videre forløb i et professorat med særlige opgaver.

Strategisk satsning og medfinansiering. Det gælder for begge stillingstyper, at hospitalsdirektionen kan pålægge den ansatte at løse bestemte opgaver, men at vedkommende i øvrigt forsker frit inden for hospitalets strategiske rammer og i overensstemmelse med Universitetslovens bestemmelser om forskningsfrihed. Stillingerne vil kunne målrettes i overensstemmelse med hospitalets strategiske satsninger i øvrigt. I stillingsopslaget præciseres i hvilket omfang stillingerne omfattes af en specifik strategisk satsning. Gennemsnitlig 20% af midlerne reserveres til tværfaglige forskningsprojekter (f.eks. undersøgelser af tværfaglige patientforløb).

Medfinansiering kan aftales mellem Hospitalsdirektionen og de respektive afdelingsledelser forud for ansøgningen, og er bedømmelsesudvalget uvedkommende.

Tilbage til top

 

Fremgangsmåde

Vedrørende pkt. 6-9 henvises til yderligere detaljer i vejledningen ”Udarbejdelse af bedømmelser ved oprettelse af interne delestillingsfunktioner for seniorforskere og postdocs i ved Gentofte Hospital

1. Indkaldelse af ønsker om funktion i delestilling varetages og formuleres af Hospitalsdirektionen, Herlev og Gentofte Hospitals Forskningsråd og Forskningsenheden i henhold til ovenstående og godkendes af Hospitalsdirektionen. Funktionerne organiseres som interne rokader på Herlev og Gentofte Hospital.

2. Hospitalet kan fastsætte regler for dokumentation af ansøgeres kvalifikationer samt regler for omfanget af det materiale, som ansøgerne kan få inddraget i bedømmelsen.

3. Den forskningsansvarlige vicedirektør udpeger et bedømmelsesudvalg bestående af en formand og to til fire medlemmer og evt. en sekretær. Vicedirektøren fastsætter en frist for afgivelse af udvalgets bedømmelse.

4. Medlemmerne af udvalget skal være udefrakommende, medmindre særlige forhold af faglig karakter gør sig gældende. Udvalgets sekretær er ansat på Herlev og Gentofte Hospital. Kun udvalgets medlemmer kan deltage i bedømmelsesudvalgets arbejde.

5. Medlemmerne af bedømmelsesudvalget skal være sagkyndige på et niveau, der mindst svarer til det, der forudsættes for stillingen, dog ikke under seniorforsker- (lektor) niveau.

6. Medlemmerne har pligt til at oplyse om evt. inhabilitet.

7. Umiddelbart efter, at bedømmelsesudvalget er nedsat, orienteres ansøgerne om udvalgets sammensætning, og der sættes en frist for eventuelle indsigelser.

8. Bedømmelsesudvalget tager stilling til, om ansøgerne besidder de faglige kvalifikationer inden for forskning, undervisning, formidling m.v. som er forudsat i stillingsbeskrivelsen, og herudover opfylder de øvrige kvalifikationskrav, der er angivet i funktionsbeskrivelserne..

9. Der afgives en ikke-prioriteret, begrundet og skriftlig bedømmelse af ansøgernes faglige kvalifikationer til vicedirektøren. Eventuelle meningsforskelle mellem udvalgets medlemmer skal fremgå af bedømmelsen.

10. Når godkendte bedømmelser foreligger, skal hver ansøger umiddelbart herefter have tilsendt den del af bedømmelsen, som angår den enkelte ansøger. Bedømmelsen skal ledsages af oplysninger om det videre forløb.

11. Vicedirektøren træffer herefter beslutning om oprettelse af funktionen med en nærmere angivet tidsfrist.

 

Tilbage til top

Ansvar og organisering

  • Det er Hospitalsdirektionens ansvar, at vejledningen følges.
  • Det er bedømmelsesudvalgets sekretærs opgave at varetage praktiske forhold omkring indkaldelse af ønsker om delestillingsfunktion (opslag), indkaldelse, orientering og logistisk støtte af bedømmelsesudvalg samt orientering af ansøgere.
  • Det er Herlev og Gentofte Hospitals Forskningsråds opgave at rådgive om opslag og ansættelsesprocedure.
  • Det er den forskningsansvarlige vicedirektørs ansvar at nedsætte et bedømmelsesudvalg og træffe beslutning om ansættelse.

Tilbage til top

 

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag

Ej relevant.

Tilbage til top