Læger og plejepersonale på Herlev og Gentofte Hospital.
Instruksen fastlægger krav til hvilke patienter der kan henvises til klinisk diætist samt proceduren herfor. Desuden fastlægger instruksen krav til oplysninger på henvisningen.
Ernæringsscreening: Er et redskab til at identificere de patienter, for hvem sygdomsforløbet kan forværres, hvis en målrettet ernæringsindsats ikke iværksættes.
Ernæringsterapi: En målrettet ernæringsindsats, som udføres i forhold til patientens kliniske tilstand.
Ernæringsregistrering: Benyttes fremover i stedet for betegnelsen kostregistrering. Ernæringsregistrering er en registrering af patientens indtag peroralt, enteralt og/eller parenteralt, som omregnes til indtag af energi og protein. Nøjagtigheden af registreringen skal være tilstrækkelig til, at det med sikkerhed kan afgøres, om patienten har indtaget mindst 75% af sit behov eller under 75 % af sit behov.
Patientgrupper der kan henvises til klinisk diætist
Der henvises til Klinisk diætist, når det ikke er muligt at ernære patienten sufficient via afdelingens sædvanlige kosttilbud (herunder forsøgt med diætisternes ernæringsstandardplaner). Desuden kan der henvises, hvis en patient har særlige ernæringsmæssige udfordringer, f.eks. hvis flere ernæringsformer skal kombineres eller ved behov for specifik diætvejledning.
Patientgrupper der ikke kan henvises til klinisk diætist
Adipøse patienter, for hvem behov for vægttab, er den primære diætetiske problemstilling.
Fremgangsmåde for henvisning til klinisk diætist
Diætisttilsyn rekvireres i SP.
Indlagte patienter
Diætisttilsyn rekvireres som en Best/Ord. i SP. Der påskrives indikation for tilsyn.
Ambulante patienter
Herlev matriklen:
Afdelingernes sekretærer, plejepersonale eller læger indplacerer ambulante patienter på på diætist-ambulatoriekalenderne i SP.
Gentofte matriklen:
Afdelingernes sekretærer, plejepersonale eller læger indplacerer ambulante patienter på diætisternes arbejdsliste i SP (ID: 2842, HGH 347, Ernæringsenheden ÆA, GE).
Afdelingsledelsen er ansvarlig for
Underernæring og ernæringsrisiko - Screening, udredning, ernæringsterapi og udskrivelse - voksne
Diætisters vurdering og journalføring
DDKM - 2 > 2.14.1 > Ernæringsscreening, plan og opfølgning (1/1)
DDKM - 2 > 2.16.2 > Forebyggelse og sundhedsfremme (1/1)
Navigationsseddel 1A til rekvirering ad diætist - Tilsyn, rekvirering af