Hjertestophyl 4423. Anæstesisygeplejerskens arbejdsopgaver

 

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

At beskrive arbejdsopgaver for anæstesisygeplejerske, der varetager funktionen med mobil 3-7004 og personsøger 4423 (hjertestophyl)

Tilbage til top
 

Anæstesisygeplejersker og anæstesilæger anæstesiologisk afdeling Z

 

Tilbage til top


Definitioner

Mobil 3-7004, som også bærer hyler 4423 dækker hele Bispebjerg Hospital i relation til alle akutte opkald (hjertestop, akutkald og traumekald), intern overflytning af patient, evt ledsagelse af patient til scanning samt anlæggelse af PVK (perifert venekateter) samt blodprøvetagning/arteriepunktur.

Kun i forbindelse med hjertestop, akutkald og traumekald kaldes på personsøger 4423, som kun kan kaldes fra portørkorpset (kritisk kald system "alarm agent") og via vægtryk i afd Y/ kard.lab.. Iøvrigt anvendes mobil 3-7004.

A/R: Aftenrådighedsvagt. 2 anæstesisygeplejersker i vagt fra 15.15-07.40. Fra 23.15-07.40 på vagtværelse og kaldes til akut operativ aktivitet, samt akutte opkald på hele hospitalet.

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Mobil 3-7004 (med hyler 4423) varetages af færdiguddannet anæstesisygeplejerske, efter introduktion til funktionen.

Anæstesikursister i afdeling Z varetager ikke denne funktion selvstændigt, men kan efter aftale med afdelingssygeplejerske/uddannelsesansvarlig anæstesisygeplejerske være med på denne funktion i den sidste del af uddannelsen.

 

Anæstesisygeplejersken skal i teori og praksis:  

samt være bekendt med:

 

Opkald til Mobil 3-7004 som tillige bærer hyler 4423:

Test af hylere:

Hyleren med nummer 4423 skal være tændt hele døgnet. Testen foretages af portørcentralen dagligt kl. 10.00.

Der foretages kun 1 opkald som test af både hjertestop samt akutkald og traumekald.

###TABEL_1###

 

Hvis en af hylerne ikke fungerer ved test kontaktes teknisk afdeling telefon 3-5280 døgnet rundt. Det er teknisk afdeling, som skal komme med en erstatningshyler der er kodet ind til 4423. Dette gøres ligeledes hvis hyleren på andre tidspunkter ikke fungerer.

Organisering:

Til hjertestop og akutkald kaldes anæstesisygeplejerske med hyler 4423 (som bæres sammen med mobil 3-7004),                                               anæstesi forvagten (hyler 4415 / tlf. 3-7001) og anæstesiologisk bagvagt (hyler 4432 / tlf. 3-7000) til hjertestop.

Til traumekald kaldes anæstesisygeplejersken (hyl 4423/tlf. 3-7004), anæstesiforvagt (hyler 4415/tlf. 3-7001)                                                     samt anæstesi OP bagvagt (hyler 4417/tlf. 3-7003)

Portør med hyler 4144  dækker hele hospitalet ved hjertestop med to portører.

 

FEJLALARM:

Ind imellem sker der fejl opkald, hvor det fx. viser sig at patienten ikke har hjertestop alligevel. Her kan portørcentralen sende en meddelelese ud til hylerne, hvor der vil stå "Fejlalarm" samt hvilken afdeling det drejer sig om. På den måde er det muligt at undgå, at hjertestopholdet når hele vejen over til afdelingen, før man finder ud af at det var en fejl.

 

Akuttaske og avanceret defibrillator:

Ved hjertestop medbringer anæstesisygeplejersken AKUTTASKEN og den ene portør kommer med en avanceret defibrillator.

Anæstesisygeplejersken har det daglige ansvar for kontrol og test af de to avancerede defibrillatorer der står i bygning 68, samt klargøring efter brug (jvf.logbog)

Ved hjertestop i Akutmodtagelsen medbringes ikke noget. Hvis patienten skal overflyttes hentes akuttasken med mindre denne allerede er tilstede.

Ved akutkald eller traumekald i akut modtagelsen (AKM) medbringes ikke noget. Hvis patienten skal scannes eller overflyttes til anden afdeling hentes akuttaske og AED.

COVIDRELATERET- Aktuelt forholder det sig sådan, at anæstesisygeplejersken tager en akuttaske samt covidkurv med til både hjertestop samt kald i AKM.

 Arbejdsopgaver: 

 

 Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Avanceret genoplivning for specielt uddannet personale ; BBH

European resuscitation counsil: http://www.erc.edu/

Hjertestop logoritme: Link https://www.nbv.cardio.dk/hjertestop

Traumekald: Link https://www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/hovedorto/traumecenter-og-akut-modtagelse/for-fagfolk/Documents/traumemanual.pdf

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

DDKM: 2.13.1 

Tilbage til top