Egenkontrolprogram for Serviceafdeling

 

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

Serviceafdelingens egenkontrolprogrammet gælder for alle ansatte i køkkenet, herunder kantine, samt Logistiks medarbejdere, der håndterer fødevarer.

Egenkontolprogrammet er beskrevet og bliver styret og kontrolleret i det elektroniske "E-smiley"- program.

Alle relevante medarbejdere har direkte adgang til E-smiley i deres arbejdsområde.

Tilbage til top


Definitioner

Egenkontrol er de gode arbejdsgange og om nødvendigt de faste skriftlige procedurer (egenkontrolprogram), som virksomheden indfører, følger og om nødvendigt dokumenterer for at sikre
og kontrollere, at alle de krav i fødevarelovgivningen, der er relevante for virksomhedens aktiviteter, overholdes.

Gode arbejdsgange er de foranstaltninger, virksomheden indfører for at overholde fødevarelovgivningen generelt. Alle virksomheder skal indføre gode arbejdsgange for f.eks. personlig
hygiejne, rengøring og vedligeholdelse m.m. Disse gode arbejdsgange er grundlæggende forudsætninger for et risikobaseret egenkontrolprogram.

Et egenkontrolprogram: er en beskrivelse af de faste skriftlige procedurer, som virksomhederne indfører, følger og dokumenterer for at sikre fødevaresikkerheden, og som er baseret på HACCPprincipperne eller for at overholde andre dele af fødevarelovgivningen, hvor der er krav om skriftlige procedurer og registrering af egenkontrolresultater.
 

HACCP er en forkortelse på engelsk for Hazard Analysis and Critical Control Point, som betyder risikoanalyse og kritiske kontrolpunkter. Princippet er, at virksomheden gennemgår sine aktiviteter og finder ud af, hvor noget kan gå galt, og hvad virksomheden kan gøre for at undgå, at det så faktisk går galt.
 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Serviceafdelingens egenkontrolprogram er beskrevet i vedhæftede dokument:

Egenkontrolprogram 2017.pdf

 

 

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Servicechefen er i samarbejde med køkkenchefen ansvarlig for udarbejdelse, vedligeholdelse og medarbejdernes oplæring i egenkontrolprogrammet.

Medarbejdere i køkkenet, herunder kantine, samt kolonialenhedens medarbejdere, der håndterer fødevarer skal følge egenkontrolprogrammet.

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Vejledning om egenkontrol i fødevarevirksomheder, Fødevarestyrelsen Juni 2009 LINK

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 

 

Tilbage til top


Bilag

Egenkontrolprogram 13.06.22.pdf

 

Tilbage til top