Deltagelse i uddannelse, kurser og kongresser

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Procedure for ansøgning om deltagelse i uddannelse, kurser og kongresser på dagkirurgisk Afdeling 141

Formål

Formål med instruksen er at beskrive ansøgningsproceduren og principper for deltagelse i efteruddannelse, kurser og kongresser for medarbejdere på Dagkirurgisk Afdeling 141. Ledere er ikke omfattet.

Tilbage til top

Målgrupper og anvendelsesområde

Medarbejdere på Dagkirurgisk Afdeling 141.

Ledere er ikke omfattet.

Tilbage til top

Definitioner

Generelle obligatoriske kurser omfatter de kurser, som alle medarbejdere er forpligtet til at deltage i, som led i deres ansættelse i Region H. Listen over kurserne fremgår af kursusportalen. Status over deltagelse for den enkelte medarbejder fremgår ligeledes af kursusportalen. Kurserne omfatter bl.a.:

  1. Fællesintroduktion for nyansatte
  2. Obligatorisk forflytningsundervisning for nyansatte
  3. Håndhygiejne
  4. Informationssikkerhed og databeskyttelse (E-læring)
  5. Brandkursus (E-læring)
  6. Praktisk brandøvelse
  7. Basal genoplivning – VAM station

Specifikke obligatoriske kurser omfatter kurser for medarbejdere, der varetager specifikke funktioner. Kurserne omfatter bl.a.:

  1. TR kursus
  2. Arbejdsmiljøuddannelse- AMIR grundkursus 
  3. MED start grundkursus, for nye repræsentanter i LMU
  4. 1/6 diplommodul klinisk vejleder

Længerevarende efteruddannelser kan eksempelvis omfatte diplom-, master- og kandidatuddannelser

Kortere eksterne kurser og kongresser har typisk forløb på en eller få dage med medicinsk-fagligt og/eller videnskabeligt indhold.

Tilbage til top

Fremgangsmåde

De generelle obligatoriske kurser afholdes i arbejdstiden. Ved behov kan der koordineres med teamleder eller nærmeste leder for at frigøre tid til at deltage.

Deltagelse i specifikke obligatoriske kurser planlægges i samarbejde med ledelsen. Som udgangspunkt afholdes udgifter i forbindelse med disse kurser af afdelingen.

For længerevarende efteruddannelser er der mulighed for at søge hospitalets centrale pulje hvert efterår. Eventuelle ansøgninger aftales med den nærmeste leder og prioriteres af afdelingsledelsen. Hospitalsdirektionen afgør hvorvidt der bevilges midler eller ej. Afdelingen kompenseres ikke for tjenestefrihed med løn. Frihed med løn for opgaveskrivning følger hospitalets retningslinjer (bilag), og præmisserne herfor skal være klarlagt forud for ansøgningen.

Der er ikke afsat faste årlige beløb til deltagelse i kortere eksterne kurser og kongresser. Midlerne prioriteres derfor afhængig af status på økonomi og afdelingens behov.  Der sendes en begrundet, skriftlig ansøgning i form af ansøgningsskema (bilag). Afdelingsledelsen forbeholder sig retten til at efterspørge yderligere information og dokumentation i form af f.eks. kursusprogram og lign. Ansøgning kan foregå løbende til afdelingsledelsen, og medarbejderne opfordres til at holde sig løbende ajour og gerne på eget initiativ finde kurser og efteruddannelsesmuligheder.

Afdelingsledelsen afgør, hvorvidt der kan ydes fuld, delvis eller ingen dækning. Ansøgere med egen præsentation/ poster prioriteres højt. Afdelingsledelsen kan ligeledes ved konkret vurdering tilbyde specifikke medarbejder om at deltage i kongresser og møder ud fra et fagligt perspektiv.

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Afdelingsledelsen har ansvar for at denne vejledning efterleves.

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag