Økonomisk støtte og frihed til efteruddannelse, møder kongresser etc.

 

Efteruddannelse er af stor betydning for at fastholde og udvikle medarbejdernes kompetencer og skal sikre, at medarbejdernes kompetencer understøtter behandling, forskning og uddannelse i afdelingen.

Omfanget af den enkelte medarbejders deltagelse i efteruddannelse i form af kurser, møder, kongresser o.lign. fastlægges af nærmeste leder under hensyntagen til overenskomster, regionale vejledninger mv. Løn under deltagelse i kurser, møder kongresser etc. vil udelukkende omfatte hverdage.

Obligatorisk eller anbefalet efter- og videreuddannelse, eksempelvis vejlederkurser og kurser som led i speciallægeuddannelsen, medregnes som uddannelsesdage. Det samme gælder intern undervisning eksempelvis team-træning og temadage.

Det forventes, at medarbejdere efter deltagelse i uddannelse bidrager til deling af den ny viden. Dette vil sikre, at den viden, medarbejderen har opnået, kommer kolleger til gode, men vil også forøge den læringsmæssige værdi for kursusdeltageren. Det forventes, at den nærmeste leder efterspørger vidensdelingen.

Ved længerevarende uddannelsesforløb udarbejder den uddannelsessøgende, nærmeste leder og evt. vejleder en uddannelseskontrakt, hvor forventninger fra alle parter fremgår.

Bevilges der økonomisk tilskud, vil medarbejderen som hovedregel få fri med løn til uddannelsen. Er der ikke bevilget fri med løn, kan nærmeste leder i visse tilfælde alligevel beslutte at give økonomisk støtte til deltagelsen, hvis medarbejderen fx ønsker at bruge en fridag på deltagelsen.

 

Der er særlige regler for deltagelse i møder helt eller delvist betalt af medicinalfirmaer. Deltagelsen skal i hvert tilfælde godkendes af afdelingsledelsen. Ansøger medarbejderen om fri med løn eller tilskud til deltagelsen, vurderes dette efter samme retningslinjer som for anden uddannelse, se nedenfor. Medarbejderen er selv ansvarlig for eventuel anmeldelse af deltagelsen til Sundhedsstyrelsen.

Samarbejdsaftale mellem Lægemiddelindustriforeningen og Region Hovedstaden - Intranet

Samarbejdsaftale mellem Lif og Region Hovedstaden

 

 Klinisk efter- og videreuddannelse

Efteruddannelse skal være godkendt af nærmeste leder. For personale under formaliseret videreuddannelse skal kursusdeltagelsen være godkendt af vejleder eller være en del af uddannelsesprogrammet.

I den efterfølgende prioritering lægges vægt på

  1. Sammenhængende uddannelsesforløb, eksempelvis fagområdeuddannelse for læger og IBCLC-uddannelse for sygeplejersker
  2. Nationale årlige møder målrettet pædiatri eller pædiatriske fagområder
  3. Kurser
  4. Kongresdeltagelse prioriteres normalt kun for speciallæger og andre medarbejdere på akademisk niveau.

 

Forskning

Uddannelse skal være godkendt af projektets leder eller være en del af forskningsprogrammet.

Kurser: Højst prioritet har kurser med direkte betydning for et forskningsprojekt forankret i Børne- og ungeafdelingen.

Kongresdeltagelse: Højst prioritet har kongresdeltagelse for at præsentere forskningsresultater fra forskningsprojekter forankret i afdelingen med henblik på en diskussion med kolleger inden for fagområdet.  

For yngre medarbejdere under oplæring eller uddannelse i forskning kan det være af betydning, at en vejleder også deltager i kongressen.

Efter kongresdeltagelse med præsentation af forskningsdata forventes et manuskript til en videnskabelig artikel indsendt til bedømmelse inden for 12 måneder.

 

Ledelsesudvikling

Lederudvikling retter sig mod ledere i afdelingen og medarbejdere, som har ønske om en lederkarriere evt. efter et lederafklaringsforløb.

Oplysninger om Region Hovedstadens lederuddannelse findes på  

https://intranet.regionh.dk/ahh/personale/lederportal/ledelsesudvikling/Region-Hovedstadens-Ledelsesudvikling/Sider/Om-Region-Hovedstadens-Ledelsesudvikling.aspx?rhKeywords=lederuddannelse

 

 Retningslinjer for fravær til kurser mv_.pdf