Følgende sættes i værk ved behov for psykosocial intervention:

  1. AMK-lægen er bindeleddet til Psykiatrisk Center København (PCK) og eventuelle andre instanser fx politi og kontaktes ved behov.
  2. Den højeste sundhedsfaglige kompetence på optageadressen vurderer, om der er behov for krisepsykologisk intervention. Hvis denne vurdering ikke umiddelbart kan foretages af det tilstedeværende personale, orienteres AMK-lægen, der beslutter om sekundære ressourcer skal afsendes med henblik på en vurdering, såsom anden ambulance, sekundært anden akutlægebil eller KOP. Dette meddeles de berørte personer på stedet.
  3. Følgende to persongrupper skal der være særlig opmærksomhed omkring ved en given vurdering:
  • Påfaldende tavse eller apatiske personer, der ikke forventes at kunne håndtere situationen.
  • Synligt påvirkede personer, der ikke umiddelbart kan bringes til ro.
  1. Højeste sundhedsfaglige kompetence, der har foretaget vurderingen på optageadressen, kontakter AMK-lægen med følgende oplysninger:
  • Antallet af personer, der er vurderet til at have behov for psykosocial intervention.
  • Behov for en KOP på stedet.
  • Særlige forhold, hvor det er hensigtsmæssigt, at personer fra optageadressen modtages på hvert deres psykiatriske center (fx hvor der er tale om skadevolder og skadelidte fra samme færdselsuheld eller særlige grupperinger med behov for adskillelse).
  1. AMK-lægen kontakter PCK på telefonnummeret: ###TELEFON### (døgnbemandet) med følgende oplysninger:
  • Lokalitet for hændelsen og ulykkens karakter.
  • Antallet af personer, der er vurderet til at have behov for psykosocial intervention.
  • Særlige forhold (se ovenstående).
  1. PCK beslutter, hvilket lokalt psykiatrisk center, der skal yde psykosocial intervention og alarmerer pågældende psykiatriske center. Og POK vurderer udsendelse af KOP.  
  2. PCK melder via AMK-lægen tilbage til de involverede aktører på optageadressen, hvortil de respektive personer skal indfinde sig. AMK-lægen informerer politiet.
  3. Pjecen ”Om krisereaktioner hos voksne og børn” kan udleveres til personer, der ikke skønnes at have et akut behov for psykosocial intervention, men hvor reaktionen kan opstå på et senere tidspunkt.

Link til pjecen: https://www.psykiatri-regionh.dk/undersoegelse-og-behandling/Akut-hjaelp/Documents/RHP_SKA_Om-krisreaktioner-hos-voksne-og-b%C3%B8rn_A5_2016_Udskydning.pdf