CPR-nummer-registrering ved patientkontakt via 112 AMK-Vagtcentralen, Ansvar og procedure for

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

At sikre en entydig identifikation af patientkontakter via 112-opkald til 1-1-2 Vagtcentralen og andre akutte rekvisitionsveje.

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

Alt præhospitalt sundhedsfagligt personale med funktion på 1-1-2 Vagtcentralen, ambulancer, akutlægebiler og specialkøretøjer i Region Hovedstaden.

Ambulanceassistenter skal være bekendt med indholdet i denne VIP.

Vejledningen anvendes ved alle 112-opkald med patientkontakt, samt ved ekstern rekvisition via direkte numre til 1-1-2 Vagtcentralen fx fra politi, Københavns Lufthavn mv.

Tilbage til top


Definitioner

Præhospitalt sundhedsfagligt personale: Præhospitale akutlæger, anæstesisygeplejersker, paramedicinere, ambulancebehandlere og lægeassistenter, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden.

Lægeassistent: Ambulancebehandler eller paramediciner med særlig kompetence som assistent for præhospital akutlæge.

SFV 112: Sundhedsfaglig visitator på 1-1-2 Vagtcentralen.

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Ved akutte patientkontakter via 1-1-2 Vagtcentralen eller ekstern rekvisition er CPR-nummer ikke altid kendt, og situationens karakter medfører, at fokus ligger på afklaring af hændels, samt visitation og vejledning til indringeren. Der vil derfor være situationer, hvor det ikke er rimeligt eller muligt at efterspørge CPR-nummer på den/de syge eller tilskadekomne. Alle led i den præhospitale håndtering skal derfor medvirke til afklaring og registrering af CPR-nummer. Målet er, at alle patienter registreres med CPR-nummer eller erstatnings-CPR, således at der opnås en entydig identifikation i hele det præhospitale forløb.

For oprettelse af erstatnings-CPR se VIP-instruks: CPR- og erstatnings-CPR-nummer, Brug og oprettelse af.

Trin 1: SFV 112

Hvis det er muligt og falder naturligt i forhold til visitations– og vejledningsopgaven, efterspørges patientens CPR-nummer. Dette indføres i Logis CAD og valideres.

Såfremt 112-opkaldet afsluttes med rådgivning (kategori F), er det specielt vigtigt om muligt at sikre CPR-nummer eller dele af det.

Trin 2: Ambulancepersonale

Hvis patientens CPR-nummer ikke fremgår af opgaven på vognens mobilskærm/i PPJ, efterspørger ambulancepersonalet dette, hvis det er muligt og foreneligt med løsningen af de primære diagnostiske og behandlingsmæssige opgaver. CPR-nummer indtastes på mobilskærm/i PPJ, hvorefter den automatisk overføres til Logis CAD. Alternativt kan CPR-nummer meddeles via radio.

Hvis CPR-nummer ikke er registreret inden ankomst til akutmodtagelse/akutklinik, efterspørger ambulancepersonalet CPR-nummer hos hospitalspersonale.

Såfremt behandling afsluttes på stedet og patienten ikke indbringes, er det specielt vigtigt om muligt at sikre CPR-nummer eller dele af det.

Trin 3: Dispatchere

Dispachere sikrer sig, at CPR-nummer registreres i forløbet, og minder evt. ambulancepersonalet om det, såfremt det ikke er registreret inden ankomst til akutmodtagelse/akutklinik.

Hvis patienten i det præhospitale forløb forbliver ukendt, kontakter dispatcher den relevante akutmodtagelse/akutklinik efter en rimelig tid og forhører sig, om patienten er identificeret.

Hvis patienten forbliver uidentificeret, eller ikke har et CPR-nummer (fx udenlandsk patient), registrerer dispatcher det erstatnings-CPR, som er oprettet ved ankomst. Alternativt søges efter CPR-nummer i Det Centrale Personregister, eller der skrives et erstatnings-CPR i Logis CAD. For sidstnævnte se VIP-instruks: CPR- og erstatnings-CPR-nummer, Brug og oprettelse af.

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Afdelingsledelsen på 1-1-2 Vagtcentral har ansvar for instruksen.

Delegation

Cheflægen for Ambulancetjenesten i Akutberedskabet delegerer kompetencerne beskrevet i denne vejledning til ambulancebehandlere og paramedicinere, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden.

Cheflægen for Ambulancetjenesten i Akutberedskabet delegerer kompetencerne beskrevet i denne vejledning til lægeassistenter og anæstesisygeplejersker, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden.

Implementering

Cheflægen for Ambulancetjenesten i Akutberedskabet er ansvarlig for udbredelse af og sikring af kendskab til instruksen i ambulanceberedskabet. Ambulanceleverandørerne er ansvarlige for den lokale implementering hos ambulancepersonalet.

Afsnitsledere i 1-1-2 Vagtcentralen og Ambulancetjenesten er ansvarlige for udbredelse af og sikring af kendskab til instruksen blandt personalet, der varetager tjeneste ved 1-1-2 Vagtcentralen, akutlægebiler og øvrige specialkøretøjer.

Præhospitalt sundhedsfagligt personale, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden har et selvstændigt ansvar for at sætte sig ind i nærværende vejledning og overholde den i det daglige virke.

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

VIP-instruks: CPR- og erstatnings-CPR-nummer, Brug og oprettelse af

Tilbage til top

Bilag

Ingen

Tilbage til top